Het internationale post- en pakketverkeer vanuit Engeland is door de computerproblemen grotendeels verstoord. Totdat er een oplossing is gevonden, roept Royal Mail Britten op geen post naar het buitenland te versturen. Een BBC-verslaggever meldt nu dat het ruim vijfhonderd jaar oude bedrijf om losgeld is gevraagd. Het gevraagde bedrag is niet bekend, maar de Britse omroep verwacht dat dit in de miljoenen loopt.

Nog volgens de BBC is de ransomwarebende Lockbit verantwoordelijk voor de aanval. Die veelgebruikte ransomware legde eerder bijvoorbeeld ook een Portugese haven plat, en was in ons land verantwoordelijk voor een aanval op zorggroep Vivalia.

Royal Mail meldde eerder deze week al dat er zich een cyberincident had voorgedaan. Toen was het nog niet helemaal duidelijk of het om een aanval dan wel een ander computerprobleem ging. Royal Mail valt onder de 'kritieke nationale infrastructuur' in Engeland en is volgens de BBC van cruciaal belang voor de Britse economie.

Het internationale post- en pakketverkeer vanuit Engeland is door de computerproblemen grotendeels verstoord. Totdat er een oplossing is gevonden, roept Royal Mail Britten op geen post naar het buitenland te versturen. Een BBC-verslaggever meldt nu dat het ruim vijfhonderd jaar oude bedrijf om losgeld is gevraagd. Het gevraagde bedrag is niet bekend, maar de Britse omroep verwacht dat dit in de miljoenen loopt. Nog volgens de BBC is de ransomwarebende Lockbit verantwoordelijk voor de aanval. Die veelgebruikte ransomware legde eerder bijvoorbeeld ook een Portugese haven plat, en was in ons land verantwoordelijk voor een aanval op zorggroep Vivalia. Royal Mail meldde eerder deze week al dat er zich een cyberincident had voorgedaan. Toen was het nog niet helemaal duidelijk of het om een aanval dan wel een ander computerprobleem ging. Royal Mail valt onder de 'kritieke nationale infrastructuur' in Engeland en is volgens de BBC van cruciaal belang voor de Britse economie.