Het is het Zuid-Koreaanse nieuwsagenschap Yonhap News Agency dat stelt dat Samsung de zet overweegt. Alles heeft te maken met een onderzoek van het bedrijf naar meldingen over ontploffende batterijen terwijl het toestel oplaadt.

Het nieuws komt er nadat Samsung eerder al de verkoop van het toestel opschortte. Voor de Belgische en Nederlandse markt zou een terugroepactie geen impact hebben. Het toestel werd in augustus voorgesteld maar de echte lanceerdatum van 2 september werd enkele weken geleden verschoven naar 9 september. Onder meer in de VS was het toestel al wel te koop.

Een officiële verklaring of beslissing van Samsung is er op dit moment nog niet. Maar Yonhap sprak een anonieme verantwoordelijke van Samsung die zegt dat het batterijprobleem ongeveer 0,1 van de toestellen treft. Dat is in verhouding weinig. Maar voor een populair toestel zoals de Galaxy Note-reeks kan dat in absolute aantallen wel oplopen tot tienduizenden toestellen.

Het is het Zuid-Koreaanse nieuwsagenschap Yonhap News Agency dat stelt dat Samsung de zet overweegt. Alles heeft te maken met een onderzoek van het bedrijf naar meldingen over ontploffende batterijen terwijl het toestel oplaadt.Het nieuws komt er nadat Samsung eerder al de verkoop van het toestel opschortte. Voor de Belgische en Nederlandse markt zou een terugroepactie geen impact hebben. Het toestel werd in augustus voorgesteld maar de echte lanceerdatum van 2 september werd enkele weken geleden verschoven naar 9 september. Onder meer in de VS was het toestel al wel te koop.Een officiële verklaring of beslissing van Samsung is er op dit moment nog niet. Maar Yonhap sprak een anonieme verantwoordelijke van Samsung die zegt dat het batterijprobleem ongeveer 0,1 van de toestellen treft. Dat is in verhouding weinig. Maar voor een populair toestel zoals de Galaxy Note-reeks kan dat in absolute aantallen wel oplopen tot tienduizenden toestellen.