De digitaks is een heikel punt in de internationale onderhandelingen over een basisbelasting op multinationals. Volgens Washington zouden de landen met hun digitaks grote Amerikaanse technologiebedrijven zoals Apple, Amazon, Google en Facebook discrimineren. Maar de Britse overheid gaf eerder aan dat als de VS steun willen voor een wereldwijd minimumbelastingtarief, de Amerikaanse techconcerns ook een eerlijke bijdrage moeten leveren.

Eerder dreigden de Verenigde Staten ook met stappen tegen de Europese Unie, maar daar zagen de Amerikanen in maart al vanaf. Ook werden er al handelstarieven opgeschort voor Frankrijk. Alleen EU-lidstaten Italië, Spanje en Oostenrijk moesten nog rekening houden met Amerikaanse represailles, maar die zijn nu opgeschort.

De digitaks is een heikel punt in de internationale onderhandelingen over een basisbelasting op multinationals. Volgens Washington zouden de landen met hun digitaks grote Amerikaanse technologiebedrijven zoals Apple, Amazon, Google en Facebook discrimineren. Maar de Britse overheid gaf eerder aan dat als de VS steun willen voor een wereldwijd minimumbelastingtarief, de Amerikaanse techconcerns ook een eerlijke bijdrage moeten leveren.Eerder dreigden de Verenigde Staten ook met stappen tegen de Europese Unie, maar daar zagen de Amerikanen in maart al vanaf. Ook werden er al handelstarieven opgeschort voor Frankrijk. Alleen EU-lidstaten Italië, Spanje en Oostenrijk moesten nog rekening houden met Amerikaanse represailles, maar die zijn nu opgeschort.