Waarde bitcoin gaat weer richting de 40.000 dollar

De waarde van cryptomunt bitcoin is weer toegenomen tot bijna 40.000 dollar, na een flinke dip vorige week. Waarschijnlijk hangt het herstel samen met speculatie dat webwinkelconcern Amazon ook iets met cryptomunten gaat doen.

Amper een week geleden was de digitale munt nog minder dan 30.000 dollar waard. Maar volgens CoinMarketCap gaat het inmiddels weer om meer dan 39.000 dollar. Die website houdt verschillende platforms in de gaten waarop cryptomunten worden verhandeld.

Belangstelling bij Amazon

Amazon adverteerde vorige week plots met een vacature voor een productleider op het gebied van digitale valuta. Dat kan erop wijzen dat het concern in zijn webwinkels ook digitale munten wil gaan accepteren als betaalmiddel, denken kenners. Ook Tesla-topman Elon Musk liet zich vorige week weer positief uit over de bitcoin.

Toch is de waarde van de munt nog ver verwijderd van de piek van medio april. Toen werd de crypromunt voor bijna 65.000 dollar verhandeld. Daarna ging de koers hard omlaag. Dat kwam volgens deskundigen onder meer omdat Tesla stopte met het accepteren van betalingen in bitcoins vanwege milieuzorgen. Daarnaast besloot de Chinese overheid om streng op te treden tegen zogeheten bitcoinminers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content