4 op 10 Benelux-bedrijven gebruikt open source

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

41 procent van de Benelux-organisaties heeft open source software in huis. En veel cio’s willen die hoeveelheid verhogen of ermee beginnen.

41 procent van de Benelux-organisaties heeft open source software in huis. En veel cio’s willen die hoeveelheid verhogen of ermee beginnen.

Dat blijkt uit een studie van marktonderzoeker TNS Gallup in opdracht van Sun Microsystems. De resultaten vloeien voort uit gesprekken met 310 cio’s en it-managers in de Benelux en Scandinavië. In Scandinavië ligt het gebruik van open source overigens nog iets hoger, op 46 procent. Finland loopt op kop met 54 procent.

Een derde van de cio’s willen de komende twee jaar de opensourcevoetafdruk binnen hun bedrijf nog vergroten. Een vierde van de cio’s in de Benelux die geen open source gebruiken, is van plan om dat in de komende twee jaar te gaan doen.

Open source wordt gebruikt voor zowel kritieke als niet-kritieke applicaties door meer dan de helft van de bedrijven. Grote bedrijven zijn ook grotere opensourcefans dan kleinere. Ongeveer 43 procent van de opensourcegebruikers hebben ook de database MySQL van Sun in huis.

“Volgens ons wordt de groeiende vraag naar open source in het algemeen en naar MySQL in het bijzonder grotendeels gedreven door de wereldwijde economische neergang”, stelt Magnus Stenberg, MySQL salesmanager voor Benelux en Scandinavië bij Sun, in een persbericht. “De studie toont aan dat cio’s zo volop inzetten op kostenbesparingen, betrouwbaarheid en gebruiksgemak.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content