‘Aanklacht tegen Huawei in VS’

. © REUTERS

Aanklagers in de Verenigde Staten zijn een strafzaak begonnen tegen de Chinese techgigant Huawei. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het bedrijf zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan diefstal van handelsgeheimen van T-Mobile US.

T-Mobile gebruikt een robot genaamd Tappy om smartphones te testen. Huawei zou achter bedrijfsgeheimen van de telecomprovider zijn gekomen en technologie van de robot hebben ontvreemd. Het onderzoek naar de kwestie is dusdanig vergevorderd dat een strafzaak aanstaande is, aldus de krant.

De Amerikanen betichten Huawei al langer van te nauwe banden met de Chinese overheid, waardoor gegevens van smartphonegebruikers makkelijk ingezien zouden kunnen worden door Chinese veiligheidsdiensten. De kwestie rond Huawei zorgt voor de nodige spanningen tussen grootmachten VS en China.

Eerder werd tot woede van Peking in Canada een topvrouw van het technologieconcern opgepakt op last van de VS. Ze wordt verdacht van het schenden van handelssancties tegen Iran. Daaropvolgend werden meerdere Canadezen in China opgepakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content