Agfa onderhandelt met Italianen over verkoop HeathCare IT-activiteiten

Agfa-Gevaert is exclusieve onderhandelingen opgestart met de Italiaanse groep Dedalus over een verkoop van een deel van de HealtCare IT-activiteiten.

Agfa onderhandelt over de verkoop van softwarediensten voor ziekenhuizen en ziekenhuisgroepen. Dedalus, een Italiaanse groep actief in software voor de gezondheidszorg, zou 975 miljoen euro betalen voor de activiteiten. Verwacht wordt dat de transactie in de loop van het tweede kwartaal van 2020 afgerond zal zijn, als beide partijen tot een overeenkomst komen.

Agfa heeft zijn HealtCare IT-activiteiten vorig jaar afgesplitst van de rest van de groep. De Mortselse beeldvormingsgroep liet een half jaar geleden al weten dat het een verkoop daarvan onderzoekt.

De belangrijkste afnemers van die diensten zitten in Duitstalig Europa, Frankrijk en Brazilië. Ook een klein deel van de imaging IT-activiteiten – dat is de software voor de communicatie van medische beelden – met name in Frankrijk, Brazilië en Duitsland wordt verkocht. Alles samen zijn de verkochte onderdelen goed voor een jaaromzet van ongeveer 260 miljoen euro. Agfa-CEO Christian Reinaudo spreekt van een “nieuwe mijlpaal” in het transformatieproces van de groep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content