Alle cryptotransacties nu illegaal in China

Alle handelingen die met cryptomunten te maken hebben zijn illegaal, heeft de Chinese centrale bank verklaard. In een reactie op de beslissing tuimelt de waarde van bitcoin en co naar beneden.

Bezit en handel in cryptomunten is in China al langer verboden, maar volgens de People’s Bank of China (PBOC) mogen ook buitenlandse bedrijven geen cryptotransacties verrichten voor Chinezen. De Chinese centrale bank gaat het financiële instellingen, betalingsverwerkers en internetbedrijven verbieden om de handel in cryptomunten als bitcoin mogelijk te maken. Daar wil de bank strenger op gaan controleren.

China is bovendien al langer jacht aan het maken op cryptominers. Dat zijn bedrijfjes die met snelle computers een set wiskundige problemen oplossen om zo betalingen in cryptomunten te verwerken. De bekendmaking van het verbod zorgde voor een val in de koers van grote digitale munten, zoals bitcoin. Die leverde 7 procent in richting 41.000 dollar per stuk. Andere munten als Ether en Litecoin leverden meer dan 10 procent in. China is al langer kritisch ten opzichte van de virtuele munten, bijvoorbeeld door het hoge energieverbruik bij het ‘minen’ van de munten. Anderzijds zet Peking momenteel wel een digitale yuan in de steigers.

Partner Content