Amazon Prime komt naar Vlaanderen

© iStock

E-commercereus Amazon lanceert zijn Prime-dienst in de Benelux. Daarbij kunnen klanten voor een vast bedrag gratis levering en video on demand krijgen.

Prime bestaat al enkele jaren in de VS en breidt sindsdien geleidelijk uit naar andere landen. Vanaf vandaag zijn ook Nederlandstalig België, Nederland en Luxemburg aan de beurt, na een eerdere lancering voor Franstalig België begin vorig jaar.

Pakjes en video

De dienst bestaat enerzijds uit een gratis bezorgdienst voor zijn webshop. Zo’n twee miljoen stuks worden na één dag gratis thuis geleverd. Al moeten we daarbij wel opmerken dat de meeste grote webshops in de Benelux vandaag al na één dag leveren en dit ook veelal gratis (zoals bij Coolblue) of vanaf een bepaald bedrag (bij Bol.com).

Prime Video is de video on demand service van Amazon en bevat Amazon’s eigen reeksen zoals The Grand Tour, het automagazine van de ex-presentatoren van Top Gear, en reeksen als The Man in the High Castle, American Gods of Transparent. Lees hier alvast een selectie van de redactie van Focus Knack.

Amazon Prime komt naar Vlaanderen
© .

Prime Video bevat ook films en andere reeksen. Maar het is niet duidelijk hoe uitgebreid het aanbod voor Belgische klanten precies is. Ook valt op de videosite Nederlands nog niet als taal te selecteren.

Wat moet dat kosten?

Wie intekent op de dienst kan kiezen voor een gratis proefperiode van 30 dagen en tot eind maart betaal je maar 3,99 euro per maand. Maar de werkelijke prijs van het abonnement komt op 5,99 euro per maand. Wie een jaarabonnement neemt is wel goedkoper af en betaalt 49 euro per jaar (4,08 euro per maand).

We gaan ervan uit dat Netflix, mede omdat het al enkele jaren in België actief is, momenteel nog een groter aanbod heeft. Maar Amazon is meer dan de helft goedkoper dan zijn concurrent. Naast de gratis verzending krijg je er bovendien nog onbeperkte opslagruimte voor foto’s, een half uur eerder toegang tot bepaalde promodeals en speciale extra’s op game-streamingdienst Twitch.

Ongetwijfeld geen toeval, maar Amazon maakt zijn Fire TV Stick sinds deze week ook in ons land beschikbaar. De HDMI-stick is vergelijkbaar met een Chromecast met afstandsbediening om de videocatalogus van Amazon te bedienen.

Shoppen in Duitsland of Frankrijk

Let wel op: Amazon handelt in België niet via Amazon.be. Nederlandstaligen moeten naar Amazon.de gaan en daar Nederlands als taal selecteren. Franstaligen doen het via Amazon.fr.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content