Androidgebruikers kunnen weer Facebook-chatten zonder Messenger

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

In Facebooks nieuwste bèta-app voor Android is het weer mogelijk om te chatten, zonder dat je daarbij verplicht omgeleid wordt naar de Messenger-app. Het is echter nog onduidelijk of dit enkel voor bètatesters geldt of dat het ook naar het grote publiek uitgerold zal worden.

In april 2014 verwijderde Facebook de chatfunctie uit zijn hoofd-app voor iOS en Android. Om te chatten, moest je voortaan de aparte Messenger-app installeren, die ‘een betere ervaring’ garandeert.

Maar de websites Droidapp.nl en Bright.nl hebben nu ontdekt dat er in de nieuwste bèta-app van Facebook voor Android (versie 24.0.0.0.14) weer een chatfunctie zit.

Toen Facebook de Messenger-app verplichtte, kreeg het een storm van kritiek over zich heen. De externe app kreeg plots ook enorm veel negatieve recensies, ondanks het feit dat Messenger in november 500 miljoen actieve gebruikers telde.

Mogelijk plooit de sociale netwerksites nu dus voor de criticasters, al is het nog onduidelijk of de chatfunctie in Facebooks eigen app ook echt definitief terugkomt naar het grote publiek, of dat het hier enkel om een tijdelijke proef voor bètatesters gaat.

Om de bètaversie te downloaden, moet je lid zijn van deze Google+ groep. Via deze link kan je dan tester worden, en daarna moet je de Facebook-app updaten op Google Play. Dat meldt Androidplanet.nl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content