Apple haalt wearables van concurrenten uit de rekken

© Reuters

Met de verkoop van de Apple Watch in het vooruitzicht, haalt Apple de wearables van concurrenten als Nike en Jawbone uit zijn winkels.

Met de verkoop van de Apple Watch in het verschiet – het gadget is te bestellen vanaf 10 april en ligt vanaf 24 april fysiek in de winkels, zij het nog niet meteen in ons land -, heeft Apple producenten van soortgelijke, concurrerende wearables deze week laten weten hun producten niet meer te zullen verkopen via zijn Apple Stores. Dat meldt de Amerikaanse site Re/code.

Het gaat om fitnesstrackers als de Nike Fuelband, de Jawbone Up en de Mio. Eerder – na de aankondiging van Apple’s slimme horloge in september 2014 – werden de draagbare apparaten van concurrent Fitbit al uit het assortiment gehaald. De reden: de Apple Watch wordt niet alleen als een horloge maar ook als een fitnessapparaat in de markt gezet.

Bose

Het is niet de eerste keer dat Apple concurrerende producten weert. Na de overname van Beats – het bedrijf van rapper Dr. Dre – besloot de tech-gigant afgelopen herfst ook al te stoppen met de verkoop van Bose-producten. Inmiddels zijn de koptelefoons en boxen van Bose wel weer verkrijgbaar in de Apple-winkels, nadat Bose een rechtszaak tegen Beats aanspande.

Er komen verschillende modellen van de Apple Watch op de markt, met ook een waaier aan verschillende bandjes. Daardoor lopen de prijzen uiteen: van 399 euro (voor de goedkoopste Apple Watch Sport) tot maar liefst 18.000 euro (voor de duurste Apple Watch Edition in 18 karaats goud).

Eerste Apple Watch-imitaties duiken op

Overigens is in China al een imitatie van de Apple Watch opgedoken. Het nephorloge lijkt volgens The Financial Times sprekend op dat van Apple. Zo zit aan de zijkant eveneens een knop om het horloge te bedienen en zitten er vier sensoren aan de onderkant. De Chinese horloges kosten een fractie van de echte Apple Watch: tussen 40 en 80 dollar. Het toestelletje draait op Android, het besturingssysteem van Apples aartsrivaal Google.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content