Apple lokt Tesla-werknemers met exuberante salarissen en bonussen

© Reuters

Tesla-topman Elon Musk doet een boekje open over de exuberante bedragen waarmee Apple zijn technici probeert weg te kapen.

Apple zou binnen vijf jaar willen beginnen aan de productie van een eigen elektrische wagen. Daarmee zou het bedrijf de concurrentie aanbinden met onder meer het Tesla van Elon Musk.

Salarisverhoging en bonus

Om zo’n elektrische auto te kunnen bouwen, lijkt Apple nu te azen op software-ingenieurs van … Tesla. De iPhonemaker biedt Teslawerknemers een salarisverhoging van zestig procent en een bonus van 250.000 dollar als ze tekenen voor een overstap naar Cupertino. Dat meldt BGR op basis van berichten bij Bloomberg.

Een technicus bij Tesla verdient jaarlijks tussen de 95.000 en 121.000 dollar, zo blijkt uit gegevens van de carrièresite Glassdoor.com. Apple biedt hen dus ruim twee jaarsalarissen.

Biedingsoorlog

Het lijkt een soort biedingsoorlog te worden tussen de twee bedrijven, want Tesla heeft eerder flink onder Apples duiven geschoten. Zeker 150 software-ingenieurs maakten tussen medio 2008 en eind 2013 de overstap van Apple naar Tesla.

De prijsopdrijving als gevolg van dit soort overstappen, dreigt wel vaker in Silicon Valley. Om die reden sprak Steve Jobs tussen 2005 en 2009 met onder meer Intel, Google en Adobe af om elkaars personeel niet over te nemen. Uiteindelijk werd deze zaak vorige maand geschikt.

De strijd om personeel tussen Tesla en Apple laat wel zien hoe belangrijk softwareontwikkeling is voor moderne elektrische voertuigen, en ook hoe graag Apple kennis over die voertuigen in huis wil halen.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content