Apple presenteert behalve smartwatch wellicht nog wel ‘one more thing’ op 9 maart

. © Reuters

Apple heeft uitnodigingen verstuurd voor een evenement genaamd ‘Spring Forward’ op 9 maart. De definitieve introductie van de Apple Watch lijkt onvermijdelijk, maar de techgigant uit Cupertino heeft wellicht nog wel ‘one more thing’ op het programma staan.

Apple kondigde in september 2014 al de komst van de Apple Watch aan, de eerste wearable van het bedrijf.

Duidelijk is dat de smartwatch er in drie gedaantes komt: een instapmodel dat 349 dollar kost, een mediumgeprijsd model met stainless steel-kast en saffierglasscherm en een exclusive edition met edelmetalen kast. De prijzen van de duurdere modellen en de data waarop ze in de winkel te verkrijgen zijn, volgen wellicht op het aangekondigde evenement.

De doorbraak die de Apple Watch moet gaan betekenen, zal vooral moeten komen van de gebruiksvriendelijkheid, het besturingssysteem en de apps. Hoewel de kast van het exclusieve model in 18 karaats kan worden uitgevoerd, is de vormgeving weinig spectaculair en doet het vooral denken aan de eerste generaties digitale horloges uit de jaren negentig. Het evenement zal daarom wellicht focussen op het werk dat externe ontwikkelaars de afgelopen maanden hebben verricht voor de Apple Watch.

One more thing: een nieuwe MacBook Air, AppleTV of tussentijdse iPad?

Interessanter is wat Apple nog meer op het programma zal hebben staan, want doorgaans organiseert het bedrijf geen productbijeenkomst voor één aankondiging – en zeker niet van een gadget dat eind vorig jaar al uitgebreid belicht werd, zoals de Apple Watch.

Volgens verschillende media zal Apple ook een nieuwe MacBook Air-lijn voorstellen, met een opwaardering van de specificaties. Zo gaan er al langer geruchten over de komst van een model met een Retina-beeldscherm. Ook zou de diagonaal van het beeldscherm van 11 naar 12 inch gaan, maar doordat de omlijsting smaller is uitgevoerd, zijn de buitenmaten nauwelijks anders.

Ook de AppleTV is toe aan een nieuwe versie. Het huidige model is alweer drie jaar oud. Ook de Time Capsule, Airport Extreme en Aiport Express zijn al twee tot drie jaar niet meer opgefrist.

Nieuws over iPhones en iPads spaart Apple doorgaans op voor een bijeenkomst na de zomer. Toch leek een grote iPad (van 12,9 inch) in oktober vorig jaar al klaar voor productie, maar die kwam niet. De kans is dus bestaande dat Apple een tussentijdse iPad-aankondiging houdt.

En dan is er nog de elektrische auto waar Apple aan zou werken. Dat het bedrijf veel aandacht heeft voor een uitbreiding van zijn softwareplatform naar de auto is duidelijk. Al lijkt het nog erg vroeg voor een productaankondiging, laat staan een demonstratie.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content