Apple wil gebruiker zelf laten beslissen over vertragen van iPhone

© Belga
Sebastien Marien Stagiair Data News

In een nieuwe iOS-update zal Apple aan gebruikers voortaan zelf de keuze laten of ze hun iPhone al dan niet artificieel willen vertragen. Apple CEO Tim Cook bracht het nieuws in een interview met de Amerikaanse zender ABC.

In december oogstte Apple nog veel kritiek nadat een gebruiker aan de hand van benchmarks kon aantonen dat de kloksnelheid van zijn iPhone na verloop van tijd significant veel lager lag, vergeleken met toen hij hem kocht.

Het bedrijf uit Cupertino bevestigde even later dat het inderdaad de snelheid van iPhones verlaagde, maar legde uit dat het dat deed om de prestaties van de Lithium-ion batterij van de toestellen te vrijwaren. Ondertussen hebben verschillende gebruikers de IPhone-maker aangeklaagd, en heeft Apple ook de prijs die het aanrekent voor de vervanging van een batterij, verlaagd.

‘We raden het af’

Vandaag heeft CEO Tim Cook in een interview vermeld dat Apple zijn gebruikers in de toekomst softwarematig de keuze zal geven, opdat ze alsnog de huidige kloksnelheid van hun toestel zouden kunnen behouden:

“We vertellen aan de gebruiker dat we de prestaties van zijn toestel lichtjes zullen doen verminderen, zodat zijn iPhone in de toekomst niet onverwacht zal heropstarten. Wil je dat niet, dan zet je de functie af. We raden dat wel af, omdat we geloven dat de staat van het toestel erg belangrijk is voor iPhone-gebruikers”, zo verklaarde Cook aan de zender ABC.

De nieuwe functie zal eerst in de ontwikkelaarsbèta van de volgende iOS-update verschijnen. Vervolgens zullen alle andere gebruikers de update te zien krijgen.

Partner Content