Sony profiteert van sterke verkoop PlayStation 5

De DualSense Controller van de PlayStation 5. © Sony

Sony heeft in het afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met zijn spelcomputer PlayStation 5. Ook de muziektak van het Japanse technologie- en entertainmentconcern presteerde beter dan verwacht.

Dankzij de sterke prestaties schroefde Sony ook zijn verwachtingen voor het hele boekjaar op. De nettowinst zal naar verwachting nu uitkomen op 860 miljard yen (zo’n 5,5 miljard euro). Eerder werd nog uitgegaan van 840 miljard yen. Voor de omzet wordt nu gerekend op 12,2 biljoen yen (ruim 78 miljard euro), tegen een eerdere prognose van 11,5 biljoen yen. De verwachting voor het operationele resultaat bleef ongewijzigd.

Leveringsbeperkingen verleden tijd

De PlayStation 5 is dit jaar de best verkochte console in de Verenigde Staten, zowel in eenheden als in dollars. De leveringsbeperkingen die het gamesysteem sinds de lancering in 2020 achtervolgden, zijn nu verleden tijd. Het bedrijf werkt er hard aan om het aantal gebruikers van de PlayStation 5 verder uit te breiden om meer gameontwikkelaars te verleiden om specifiek spellen voor het platform te creëren.

Sony sloot onlangs ook een deal met Microsoft om ervoor te zorgen dat het populaire schietspel Call of Duty ook na de overname van Activision Blizzard, de maker van het spel, door Microsoft beschikbaar zal blijven voor de PlayStation.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content