Odoo-partner Dynapps doet eerste strategische overname in Nederland

COO Janik Thorez en CEO Karel Hendrickx. © Dynapps
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Dynapps, een grote Odoo-implementatiepartner in Europa, neemt zijn Nederlandse sectorgenoot Alpiek over. Via de strategische alliantie wil Dynapps zijn internationale expansie versnellen.

Met de inlijving van Alpiek krijgt Dynapps er vijftien Odoo-experts bij, naast een tachtigtal bijkomende referenties. De eigen portefeuille omvatte al meer dan tweehonderd klanten en 4.500 actieve gebruikers.

Meegroeien met Odoo

Dynapps werd in 2010 opgericht door CEO Karel Hendrickx en COO Janik Thorez, en groeide mee met de expansie van het Odoo, het Waalse ERP-bedrijf opgericht door Fabien Pinckaers (die in 2021 door Data News werd uitgeroepen tot ICT Personality of the Year 2021). ‘De groeiende vraag naar Odoo noopte Dynapps tot verdere uitbreiding, met als doel ’s werelds grootste aantal Odoo-klantreferenties wereldwijd te behalen en te behouden’, klinkt het.

Om die ambitie te verwezenlijken ging Dynapps in 2021 een samenwerking aan met Green Park Investment Partners. Deze investeringsmaatschappij met kantoren in Gent en Amsterdam beschikt over flink wat ervaring in het schalen van Belgische en Nederlandse bedrijven, vaak met een focus op digitale diensten en HR-software.

De overname van Alpiek markeert de eerste stap in Dynapps’ strategie om zijn geografische aanwezigheid uit te breiden. Momenteel zijn er bovendien ‘vergevorderde gesprekken’ in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk, om verdere uitbreiding te bewerkstelligen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content