Aikido haalt 17 miljoen dollar op

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

Het Gentse securitybedrijf Aikido haalt zes maanden na haar seed round opnieuw geld op. Met de 17 miljoen dollar wil het bedrijf internationaal kunnen groeien.

Aikido is geen klassieke beveiliger. Het mikt op kmo’s die hun applicaties willen beveiligen. Hun platform controleert onder meer de code en cloudbeveiliging waardoor ook kleinere spelers hun toepassingen aan wetgeving en normen rond security kunnen laten voldoen.

Het gaat snel voor het bedrijf. Begin 2023 begon het bedrijf al met twee miljoen euro aan investeringen bij enkele Vlaamse tech-ondernemers. Nog geen half jaar geleden haalde het bedrijf 5,3 miljoen euro op in een seed round.

Dat wordt nu aangevuld met 17 miljoen dollar (15,85 miljoen euro) geleid door Singular.vc, maar ook eerdere investeerders Notian Capital en Connect Ventures doen opnieuw mee. Aikido claimt daarmee de snelst gekapitaliseerde startup te zijn in de Belgische geschiedenis.

Met het verse kapitaal wil Aikido haar platform verder uitbreiden, maar ook internationaal groeien. Ook daar heeft het op zeer korte tijd ervaring mee. Amper een maand geleden kondigde het aan dat het Visma als klant heeft, waarbij alle 170 dochters van het Noorse bedrijf haar Software Composition Analysis tool zullen gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content