BetaGroup breidt dienstenportfolio nog uit

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Speeddating tussen starters en potentiële klanten, juridische package deals, het uitbouwen van de relaties tussen Belgische en Israëlische starters: BetaGroup komt met enkele interessante nieuwe initiatieven.

BetaGroup is een non profit-organisatie die Belgische internetondernemers, softwareontwikkelaars, digital marketeers en creatievelingen groepeert en begeleidt, en maandelijks pitch-events, conferenties, workshops en lezingen organiseert in en rond de hoofdstad.

Tijdens de ‘BetaInvest’-events, die opgezet worden in samenwerking met geldschieters als GIMV, Newion Investments en Emerge, speelt de organisatie ook matchmaker tussen investeerders en starters, en in de komende maanden gaat België’s grootste webcommunity zijn dienstenaanbod nog flink uitbreiden.

“Bedoeling is om onze start-ups wat dichter bij potentiële klanten te brengen en hen te helpen met hun prospectie”, legt Philippe Rangoni van BetaGroup uit. “Daartoe zijn we een netwerk van grote corporates rondom ons aan het verzamelen. Consultant McKinsey is zo’n corporate, maar ook de mediagroep RTL is al partner.”

“De regie van RTL gaat bijvoorbeeld adverteerders uitnodigen rond een bepaalde thematiek (zoals online advertising of serious gaming), en wij selecteren dan enkele starters die mogen komen pitchen, telkens in zo’n welbepaalde niche. Zie het als een vorm van speeddating tussen start-ups en mogelijke klanten.”

Een andere nieuwigheid is dat BetaGroup gaat samenwerken met het Brusselse advocatenkantoor Van Olmen & Wynant, om gunstig geprijsde juridische package deals voor start-ups aan te kunnen bieden. “Betagroup wil een soort van legal hub voor start-ups worden, waarbinnen we juridische diensten kunnen aanbieden die jonge bedrijfjes zich normaal gezien niet kunnen veroorloven”, vervolgt Rangoni.

“Die diensten kunnen gaan over intellectual property, over hoe je een vennootschap moet oprichten, over termsheets en alles wat het onderhandelen met investeerders betreft, …. en dit alles aan vastliggende prijzen. Voor enkele duizenden euro’s kunnen kandidaten een beroep doen op absolute topadvocaten.”

Israël

Tot slot gaat BetaGroup Israëlische starters die zich in Brussel willen komen vestigen, ondersteunen. “Wanneer Israëli naar Europa kijken is dat vaak eerst naar Londen, maar onze hoofdstad heeft heel wat competitieve voordelen”, oppert Rangoni.

“De stad is goedkoper en bevindt zich door zijn centrale ligging op een uurtje van Parijs, Amsterdam, Londen en Berlijn. Nog interessant is dat de Europese instellingen gevestigd zijn in Brussel, én dat we in België natuurlijk heel wat hoog opgeleide mensen hebben.”

BetaGroup heeft al één start-up zo ver gekregen om zich te komen vestigen in Brussel. “Het gaat om CrowdX, een bedrijfje dat data-analytics doet voor telco’s. Die starter is erg geïnteresseerd in het ‘Horizon 2020′-investeringsprogramma van de Europese Commissie voor zijn ontwikkeling, en uiteraard zijn er op het Continent nog heel wat telco’s actief.”

“BetaGroup moet een belangrijke link worden tussen Brussel en TelAviv”, besluit de Brusselaar, “en de wisselwerking moet in beide richtingen gebeuren. Belgische start-ups moeten vertrouwd gemaakt worden met het – fantastische – lokale ecosysteem, en Israëlische bedrijfjes moeten Brussel leren kennen als uitvalsbasis om Europa te veroveren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content