Frontback geeft de strijd met andere foto-apps op

. © .
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De naar New York uitgeweken Belg Frédéric Della Faille stopt met de foto-app Frontback. “Omdat we niet de winnaar zijn”, geeft hij zelf aan.

Frédéric Della Faille kondigt de stopzetting zelf aan op de website van Frontback. In de mededeling erkent de oprichter dat Frontback niet de winnaar is wanneer je het over de meest gebruikte foto-apps hebt om alledaagse momenten met de rest van de wereld te delen. Niet dat Frontback niet gebruikt werd: 2 miljoen gebruikers is niet min. Maar wel te weinig als de ambitie echt is om een van de meest gebruikte apps op een smartphone te zijn.

Toen Della Faille in de zomer van 2013 vanuit New York startte met Frontback ging het nochtans hard. Het duurde niet lang of hij wist drie miljoen dollar op te halen bij Amerikaanse durfkapitalisten en business angels. Bekende koppen als Ashton Kutcher en Twitter-oprichter Jack Dorsey probeerden de app uit en gaven Frontback heel wat ruchtbaarheid. In de Amerikaanse media werd de app zelfs openlijk als “de nieuwe Instagram” omschreven. Volgens de geruchtenmolen kreeg Della Faille ooit een overnamebod door Twitter, maar dat wilde de uitgeweken Brusselaar nooit bevestigen.

Frontback trekt de stekker er uit op 15 augustus. Tot 15 september kunnen gebruikers hun foto’s nog downloaden. Het bedrijf achter Frontback – gegroeid vanuit de door Della Faille opgerichte blogdienst Checkthis – blijft wel bestaan en werkt aan iets nieuws.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content