Gentse start-up CoScale haalt 2 miljoen euro op

© CoScale
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

GIMV, Qbic en SOFI investeren opnieuw in de Gentse start-up CoScale. Dit keer gaat het om een bedrag van 2 miljoen euro. De spin-off van de Universiteit Gent heeft een softwareoplossing gebouwd die de performantie van webpagina’s inzichtelijk maakt.

Trage websites doen bezoekers wegklikken, dat is geen geheim. Voor een e-commerce site kan dit tot inkomstenverlies leiden, en bij een nieuwssite tot minder advertentie-inkomsten. In het algemeen is een trage website nefast voor het imago van een merk.

De softwaretool van CoScale brengt die trage webpagina’s in kaart, toont de impact op het zakencijfer en geeft aan de hand van algoritmes inzicht in de oorzaak van het probleem. Dit kan zowel op applicatie-, netwerk- als infrastructuurniveau zijn.

De software van de Gentse starter wordt gebruikt door ondernemingen en web agencies die streven naar een optimale webbeleving en daaraan gekoppelde bedrijfsresultaten. Onder meer Immoweb, Seaters, Telenet en Beslist.nl zijn klant.

Met de nieuwe investering van 2 miljoen euro bevestigen Gimv, het ‘universitaire’ durfkapitaalfonds Qbic en SOFI (PMV) hun vertrouwen in het bedrijf. Vorig jaar had datzelfde trio al eens 1,5 miljoen euro vrijgemaakt voor CoScale, wat maakt dat het totaal vandaag afklokt op 3,5 miljoen euro. Het management heeft niet langer een meerderheid in het bedrijf.

Gimv en Qbic investeren dit keer elk 750.000 euro, SOFI gaat voor een bedrag van 500.000 euro. De extra werkingsmiddelen zullen gebruikt worden om de markt verder te ontwikkelen in binnen- en buitenland, en om het product verder uit te bouwen.

“In eerste instantie kijken we naar de ons omringende landen”, geeft ceo Hans Witdouck van CoScale een woordje uitleg. “Duitsland, Nederland en Frankrijk zijn interessante markten voor ons. Uiteraard is er ook interesse om naar de VS te gaan, maar wat dat betreft kijken we nog even de kat uit de boom.”

“In elk geval hebben we een nieuwe verkoopdirecteur aangetrokken, en werven we volop nieuwe salesmensen aan. Het komt er nu op aan om zo snel mogelijk te schakelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content