MIC Kortrijk verhuist naar Gent

- © Reuters

Het Microsoft Innovation Center in Kortrijk sluit de deuren en verhuist naar Gent, onder meer om centraler te liggen.

Het MIC in kortrijk opende in 2012 gelijktijdig met de vestiging in Genk. Het is een tech-incubator waar regionale ict-bedrijven, startups, overheden en onderwijsinstellingen elkaar kunnen vinden.

De verhuis, die voor begin 2016 gepland staat, komt er onder meer omdat de organisatie zich meer wil concentreren op zorginnovatie. Maar ook omdat de ligging centraler ligt voor het Westen van van het land en om beter te kunnen samenwerken met iMinds, dat in Gent zijn hoofdzetel heeft.

De vestigingen in Kortrijk en Genk werden al even herbekeken. “Voor Genk was vrij snel beslist dat we daar door zouden gaan. In Kortrijk was dat niet zo”, zegt Tom Braekeleirs, hoofd van MIC Vlaanderen, aan onze redactie. “De stad heeft beslist niet meer financieel te participeren, wat deels met de provinciepolitiek te maken heeft en hoe de speerpunten in de regio worden verdeeld.”

Zo wil de vestiging meer op healthcare focussen, wat vanuit de provincie geen absolute noodzaak was, maar waarvoor er in Gent wel meer aansluiting is bij iMinds. Al wil Braekeleirs zich niet negatief uitlaten over Kortrijk. “Kortrijk is zeker innovatief, we keren de stad zeker niet de rug toe.”

“We laten geen startups in de kou staan”

Kortrijk participeerde voor 15 procent in het MIC. Momenteel lopen er gesprekken met de stad Gent om al dan niet iets gelijkaardigs te doen. Maar voor bedrijven in de regio die al samenwerken met het MIC, of dat willen doen, verandert er niets. “We laten geen startups in de kou staan, er worden geen projecten stopgezet, inhoudelijk verandert er niets en het huidige personeel, twee mensen, blijven ook aan boord. Maar ze gaan voortaan wel dichter bij iMinds zitten waarmee we ook meer met hen gaan aligneren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content