Sparkcentral haalt 20 miljoen dollar op

Davy Kestens. © Franky Verdickt
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Klantencommunicatieplatform Sparkcentral heeft in een nieuwe kapitaalronde 20 miljoen dollar opgehaald. Bedoeling is om de internationale groei van het bedrijf te ondersteunen.

Het bedrijf, dat ooit begon als Twitspark en toen nog alleen professionele klantenondersteuning via Twitter leverde, is ondertussen een digitaal klantencommunicatieplatform dat verschillende communicatiekanalen voor de klantendienst van bedrijven beheert. Via deze kapitaalronde, geleid door de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM NV, werd 20 miljoen dollar opgehaald. Ook Group MC en bestaande investeerders Split Rock Partners en Jackson Square Ventures namen deel. Dat brengt het totale durfkapitaal van het bedrijf op 37,5 miljoen dollar. Met de kapitaalronde hoopt Sparkcentral zijn groei in de EMEA-regio aan te zwengelen, productinnovatie te bevorderen en bij te dragen tot de uitbreiding van het wereldwijde team.

Sparkcentral telt onder meer bedrijven als T-Mobile, Delta Air Lines, Uber, Nordstrom, JetBlue en Zappos onder zijn klanten. Het bedrijf, geleid door de Vlaming Davy Kestens, heeft zijn hoofdkwartier in San Francisco in Californië en zijn EMEA-hoofdkwartier in Hasselt in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content