BMW: helft wagens deels elektrisch tegen 2030

© belga

BMW wil dat tegen 2030 meer dan de helft van haar geproduceerde wagens volledig elektrisch of hybride zijn

BMW belooft zeer actief bezig te zijn met de uitbreiding van zijn elektrisch gamma. Vandaag hebben BMW en Mini al diverse (zuiver elektrische en plug-in hybride) modellen in het gamma die goed zijn voor ongeveer 13,3% van de Europese verkoop. De constructeur verwacht dat dit cijfer zal stijgen tot een kwart in 2021, 33% in 2025 en ruim de helft vanaf 2030.

BMW’s en Mini’s uitgerust met geëlektrificeerde motoren zullen tegen eind 2020 goed zijn voor meer dan 500.000 verkochte voertuigen. Eind 2021 zal dit cijfer waarschijnlijk stijgen tot meer dan 1 miljoen. Ondanks de beperkingen door de Covid-19 pandemie werden in de eerste helft van 2020 meer geëlektrificeerde voertuigen verkocht dan in dezelfde periode van in 2019. Al zijn die toekomstcijfers relatief, want ook vorig jaar mikte het al op een half miljoen geëlektricifeerde voertuigen.

De doelstellingen die de BMW Group op vlak van duurzaamheid koestert, zijn erop gericht om in 2030 wereldwijd zeven miljoen elektrisch aangedreven BMW/Mini’s te hebben gebouwd, waarvan twee derde volledig elektrisch zullen zijn. Dit moet vooral de emissie drukken, want de totale schadelijke uitstoot van de auto’s van de BMW Group per gereden kilometer zal in 2030 met ongeveer 40% zijn afgenomen.

In België wordt verwacht dat een nieuwe bedrijfswagenfiscaliteit de keuzemogelijkheden van de gebruikers danig zullen veranderen. BMW zal zijn elektrische modellen steeds vaker gaan promoten bij bedrijfswagenparken, waardoor de doorbraak van dit type auto’s wordt versneld.(Belga)

Partner Content