Chinezen kopen Lexmark

Printerfabrikant Lexmark heeft een koper gevonden. Een consortium geleid door Apex Technology neemt het Amerikaanse bedrijf over.

De groep van Chinese kopers wordt geleid door Apex Technology en bevat ook het investeringsfonds PAG Asia Capital. Daarbij legt het 3,6 miljard dollar op tafel.

De naam van Apex Technology werd begin deze maand al gefluisterd als mogelijke overnemer. Het bedrijf maakt inktcartridges en de chips die op die cartridges komen.

Dat geeft de overname een opmerkelijk kantje: printerfabrikanten hebben zich jarenlang verzet tegen bedrijven die zonder hun toestemming (of zonder royalties te betalen) inktcartridges produceerden die de doorgaans duurdere inkt van de originele fabrikanten beconcurreerden. Vandaag is het net zo’n speler die Lexmark terug opvist.

Met de overname komt er een einde aan een zoektocht van enkele maanden. Het ging al een tijd slecht met Lexmark waardoor het in oktober op zoek ging naar kopers. Het bedrijf begon in 1992 als afdeling van IBM, maar ging vanaf 1995 alleen verder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content