De Croo: ‘Versterken digitale vaardigheden absolute beleidsprioriteit’

Alexander De Croo © Belga Image

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo plant een reeks initiatieven die inzetten op het versterken van digitale vaardigheden. Dat zegt hij in reactie op de studie van de Gezinsbond en Okra, waaruit blijkt dat één op de vijf Belgen zich hulpeloos voelt in de digitale samenleving.

“Het versterken van digitale vaardigheden is het volgende werkjaar een absolute beleidsprioriteit”, reageert De Croo. “De digitale revolutie gaat ontzettend snel en een groep mensen voelt zich daarbij soms wat onzeker. Hoe moeten ze hun weg vinden in de digitale wereld? Hoe veilig digitale toepassingen gebruiken? Mensen zitten met heel wat vragen. Daarom plan ik binnen het actieplan Digital Belgium een reeks initiatieven die inzetten op het versterken van digitale vaardigheden”, aldus de minister.

Zo plant de Koning Boudewijnstichting midden september een nieuwe oproep voor projecten voor het Digital Belgium Skills Fund, een initiatief van de minister dat de digitale kloof moet dichten. Bovendien opent begin oktober in het station Brussel Centraal het nieuwe digitalebelevingscentrum BeCentral. Dat zal zich richten op mensen met beperkte digitale vaardigheden voor wie de instapdrempel bij andere initiatieven vaak te hoog is, klinkt het.

Partner Content