Dimension Data bouwt Cisco-datacenter bij Barco

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Belgische technologiebedrijf Barco heeft voor de bouw van zijn nieuw datacenter gekozen voor het unified computing system van Cisco. Dimension Data tekende voor de integratie. Het nieuwe datacenter – ontdubbeld over twee locaties – was nodig om het SAP-traject verder te zetten waarover Barco-cio Stefaan Kindekens het nog had in Data News 3/2013. Midden juni werd een rfp uitgestuurd. Eind oktober werd uit de vier weerhouden kandidaten uiteindelijk gekozen voor Dimension Data dat een oplossing op basis van het unified computing system van Cisco naar voor schoof. VMware en EMC staan daarbij in voor virtualisatieoplossingen en storage.

Het Belgische technologiebedrijf Barco heeft voor de bouw van zijn nieuw datacenter gekozen voor het unified computing system van Cisco. Dimension Data tekende voor de integratie. Het nieuwe datacenter – ontdubbeld over twee locaties – was nodig om het SAP-traject verder te zetten waarover Barco-cio Stefaan Kindekens het nog had in Data News 3/2013.

Midden juni werd een rfp uitgestuurd. Eind oktober werd uit de vier weerhouden kandidaten uiteindelijk gekozen voor Dimension Data dat een oplossing op basis van het unified computing system van Cisco naar voor schoof. VMware en EMC staan daarbij in voor virtualisatieoplossingen en storage. “Er was geen lange doorlooptijd voorzien, dus we hebben snel moeten schakelen”, zegt Filip Coppens, IT Infrastructure Director bij Barco. “Timing was een belangrijk criterium in het lastenboek, maar zeker ook de stabiliteit – het gaat tenslotte om de erp-backbone – , de schaalbaarheid en de performantie gaven de doorslag”, aldus Coppens.

Barco was al klant bij Cisco voor netwerking, maar nog niet voor servers. Er waren al storagesystemen van EMC in huis “maar nu hebben we gekozen voor het hoogperformante VMax wat voor een SAP-implementatie van deze omvang toch nodig is.”

Sinds begin deze maand is het datacenter opgeleverd op twee locaties in het Kortrijkse. Eén voor de productieomgeving en een tweede voor sandbox-, development-, quality- en trainingsystemen. Alle data wordt daarbij continu gesynchroniseerd. In het contract zit ook onderhoud voor vijf jaar inbegrepen. “Dit is geen omgeving die je zomaar weer verandert. Dit platform moet er minimaal vijf jaar staan”, aldus nog Coppens. In ons land is het meteen de eerste Cisco UCS-implementatie van dergelijke omvang voor een SAP-installatie. Financiële details werden niet meegedeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content