Disney bekijkt overnamebod op Twitter

Walt Disney © Reuters

Entertainmentconcern Walt Disney bekijkt samen met een financieel adviseur een overnamebod op Twitter.

Dat meldden bronnen rond de zaak aan persbureau Bloomberg. Het aandeel Twitter ging vrijdag op Wall Street nog hard omhoog door overnamegeruchten. Naast Disney zouden ook Google en softwarebedrijf Salesforce tot de belangstellenden behoren. Mogelijk kan op korte termijn al nieuws naar buiten komen over een bod op Twitter. De topman van Twitter, Jack Dorsey, zit al verschillende jaren in het bestuur bij Disney.

Na de berichten moest het Disney-aandeel ruim 1,5 procent prijs geven, Twitter ging er met 0,8 procent op vooruit. Disney was niet onmiddellijk bereikbaar voor een reactie.

Beter in video

Als Disney inderdaad overgaat tot een bod, zou het Twitter kunnen helpen in zijn huidige strategie om meer in te zetten op het streamen van video, brengt Bloomberg in herinnering.

De geruchten over een overname van Twitter gingen al de ronde sinds een koersval vorig jaar. Het sociale netwerk bereikte zijn top in december 2013, maar heeft sindsdien twee derde van zijn waarde verloren. Op de beurs is het netwerk wel nog ruim 16 miljard dollar waard.

(Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content