Doctena neemt grootste Duitse speler over

© Doctena
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Doctena, het van oorsprong Luxemburgse platform voor medische boekingen, koopt Doxter, de naar eigen zeggen grootste speler in Duitsland.

Doctena is al actief in België, Nederland, Luxemburg en Zwitserland, en nu komen daar door de overname dus ook de Duitse buren bij. Dat schrijft technologiesite Techcrunch. De bedragen die met de deal gepaard gaan zijn niet meteen duidelijk, maar Ron Lehnert, mede-oprichter van Doxter, zou ceo worden van het nieuwe Doctena Germany. Bestaande Duitse klanten krijgen een heringerichte versie van hun oude portaal op doctena.de, en mobiele apps voor Android en iOS.

“De medische agenda software in de cloud die Doctena maakt zal gedistribueerd worden naar bestaande en nieuwe klanten in Duitsland”, zegt ceo Patrick Kersten aan Techcrunch. Hij voegt eraan toe dat dit een belangrijke stap is in zijn ambitie om een pan-europees medisch boekingsplatform te maken.

Het medische agenda-platform Doctena vereenvoudigt en uniformiseert het maken van medische afspraken, en vermindert de werklast voor dokterspraktijken (die niet langer hun dagelijkse afspraken moeten managen). Het platform werd opgericht in 2013 door de Luxemburger Patrick Kersten, met de uitdrukkelijke bedoeling om snel ook naar België te komen. Eind 2015 haalde het nog 4,5 miljoen euro aan fondsen op om uit te rollen naar de rest van Europa.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content