“Eerste VR-bril van Oculus Rift kost meer dan 350 dollar”

De Oculus Rift © Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

De eerste VR-bril die Oculus Rift uit gaat brengen voor consumenten zal meer dan 350 dollar kosten. Tegen die prijs wil het bedrijf niet inleveren op kwaliteit.

Dat zegt Oculus-oprichter Palmer Luckey in een interview met Road to VR.

Hij zegt met de bril – die vanaf begin 2016 verkocht zal worden – niet in te willen leveren op kwaliteit. “Het zal voor veel mensen de eerste ervaring met virtual reality zijn”, klinkt het. “We willen er daarbij voor zorgen dat het de best mogelijke ervaring oplevert. Het zou vervelend zijn als mensen bij de verschijning zeggen: ‘hij is goed, maar VR is er nog niet’.”

De richtprijs voor de Oculus Rift komt in de buurt van de prijs van de ontwikkelaarskits die al langer worden verkocht. De probeerversie die nu verkocht wordt, kost 350 dollar. Luckey zegt dat de prijs van de bril rond dat ballpark zal liggen, maar dat het zeker niet lager zal zijn.

Vorig jaar werd Oculus overgenomen door Facebook. Vorige maand voegde Facebook 360 graden video toe aan het sociale netwerk.

Samsung presenteerde vorige week een VR-bril die 99 dollar moet gaan kosten. De bril is in samenwerking gemaakt met Oculus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content