Elon Musk vraagt voormalig hoofd beveiliging Twitter te getuigen

Musk op Twitter.

Miljardair Elon Musk heeft het voormalige hoofd van beveiliging bij Twitter formeel gevraagd om documenten voor te leggen en te getuigen in de juridische procedure tussen Musk en Twitter.

Peiter Zatko, het voormalige hoofd van beveiliging bij Twitter, beschuldigt het sociale netwerk ervan kwetsbaarheden in zijn beveiligingssysteem weg te moffelen en te liegen over de strijd die het bedrijf voert tegen nepaccounts. In een 84 pagina’s tellend document aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC, het ministerie van Justitie en de Amerikaanse antitrustautoriteit (FTC), hekelde Zatko ‘ernstige en schokkende tekortkomingen, opzettelijke nalatigheid en bedreigingen voor de nationale veiligheid en de democratie’.

Zatko maakt onder andere melding van verouderde servers, software die kwetsbaar is voor aanvallen en leidinggevenden die het aantal hackingpogingen proberen te verbergen voor zowel de Amerikaanse autoriteiten als de bestuursleden van het bedrijf. Hij beweert ook dat Twitter voorrang geeft aan gebruikersgroei boven het bestrijden van spam en bots.

De kwestie van de nepaccounts staat centraal in de juridische strijd tussen Twitter en Elon Musk. Musk sloot eerder dit jaar een overeenkomst om Twitter te kopen, maar wil daar sindsdien vanaf. De miljardair heeft het bedrijf er herhaaldelijk van beschuldigd het aandeel van nepaccounts en spam, dat door het platform op 5 procent wordt geschat, te minimaliseren. Musk en zijn advocaten hebben dit weekend aan Zatko laten weten dat ze eisen dat hij alle documenten en communicatie die hij bezit rond de kwestie vrij zou geven. De Tesla-topman wil ook dat Zatko komt getuigen.

Partner Content