Elon Musk wil internet aanbieden in Iran

Een Starlink-schotel voor breedbandinternet via het Starlink-satellietnetwerk. © Starlink

SpaceX zal bij de Amerikaanse overheid een uitzondering vragen op de sancties tegen Iran, zodat het er internetverbindingen kan aanbieden via zijn Starlink-satellieten. Dat heeft de oprichter van het bedrijf, miljardair Elon Musk, deze week gezegd.

Iemand vroeg Musk op Twitter of het mogelijk was om de internetdienst, die al op verschillende plaatsen in de wereld beschikbaar is, ook in Iran aan te bieden. “Starlink zal om een vrijstelling van de Iraanse sancties vragen in dit verband”, reageerde Musk, die eerder had aangekondigd dat Starlink al aanwezig is op alle continenten, inclusief Antarctica.

Starlink kan zelfs in de meest afgelegen gebieden goede internetverbindingen aanbieden dankzij de honderden kleine satellieten die het bedrijf van Musk de voorbije jaren de ruimte heeft ingestuurd. De abonnementstarieven variëren van land tot land.

De vorige Amerikaanse president, Donald Trump, trok zich terug uit een internationale nucleaire deal met Iran en legde weer sancties op tegen het land.

Partner Content