Engie schakelt Telenet in voor zijn IoT-netwerk

© web

Energieleverancier Engie gaat met telecombedrijf Telenet in zee voor de verdere ontwikkeling van zijn Internet of Things-netwerk.

Engie (het vroegere GDF Suez) kondigde eerder dit jaar al aan dat het in zee ging met de Franse start-up SigFox, die wereldwijd bezig is met de uitbouw van low energy netwerken om toestellen met elkaar te verbinden.

Het SigFox-netwerk is volgens Engie al operationeel in een tiental Belgische steden, de gehele Belgische kustlijn en tot ver op zee. Bedoeling is het grootste deel van België te dekken tegen half 2016.

De samenwerking met Telenet betekent concreet dat Telenet zijn infrastructuur ter beschikking zal stellen om de uitbouw met SigFox-antennes versneld mogelijk te maken. Telenet voorziet ook de connectiviteit met de antennes.

Engie verwacht dat binnen een periode van drie jaar enkele miljoenen objecten zoals fietsen, rookmelders, slimme meters of wagens met het Engie M2M netwerk zullen communiceren.

Engie gaat met zijn netwerk de concurrentie aan met Proximus, dat onlangs zijn LoRa-netwerk voorstelde. Ook dat netwerk heeft nog geen volledige dekking in België, maar de tien belangrijkste regio’s zijn wel al gedekt.

Tegen eind 2016 zou het LoRa-netwerk in heel België en Luxemburg uitgerold moeten zijn.

(FT, Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content