AVM introduceert de FRITZ!Box 7590 AX met Wi-Fi 6

De FRITZ!Box 7590 AX. © AVM
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Netwerkspecialist AVM heeft zijn DSL-portfolio uitgebreid met de FRITZ!Box 7590 AX. Het toestel biedt de algemene prestaties van het bestaande model 7590, maar maakt daar bovenop gebruik van Wi-Fi 6. Die jongste draadloze standaard is sneller en efficiënter, omdat nog meer apparaten tegelijkertijd van Wi-Fi kunnen worden voorzien.

De FRITZ!Box 7590 AX beschikt over acht Wi-Fi-antennes die goed zijn voor snelheden tot 2.400 Mbit/s op de 5 GHz-band en 1.200 Mbit/s op 2,4 GHz. De ‘klassieke’ FRITZ!Box 7590 haalt op die banden respectievelijk 1.733 en 800 Mbit/s.

Dankzij de ondersteuning van Wi-Fi 6 verwerkt de nieuwe FRITZ!Box volgens de fabrikant ‘met gemak parallelle 4K-streams, netwerkintensieve games en thuisonderwijs of thuiswerken met cloud computing en urenlange videovergaderingen’.

Achterwaarts compatibel

Een andere feature van de 7590 AX is VDSL supervectoring, waardoor internetsnelheden tot wel 300 Mbit/s mogelijk zijn. Gebruikers kunnen dankzij de vier gigabit LAN-poorten ook meerdere netwerkapparaten via de kabel aansluiten en zo over maximale datasnelheden beschikken. Zowel de gigabit LAN-poorten als Wi-Fi 6 zijn overigens volledig achterwaarts compatibel.

De nieuwe FRITZ!Box kan ook dienstdoen als een DECT-basisstation voor Smart Home-toepassingen en draadloze telefoons, en biedt tevens poorten voor bestaande vaste telefoons. In combinatie met de FRITZ!Repeater 6000 vormt de 7590 AX dan weer een Mesh-oplossing voor Wi-Fi-dekking tot in de kleinste uithoeken.

De FRITZ!Box 7590 AX is sinds deze week verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 319 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content