Erg dunne convertibele laptop

Lenovo Yoga 900S © Lenovo

De Lenovo Yoga 900S is een nieuwe convertibele Windows-laptop met een 12,5-inch QHD-scherm die slechts 12,8 mm dun is en net geen kilogram weegt. Optioneel is een actieve pen verkrijgbaar waarmee je op het scherm kunt schrijven en tekenen.

De Lenovo Yoga 900S heeft een 12,5-inch scherm dat dankzij hetzelfde ‘horlogebandscharnier’ als de vorig jaar geïntroduceerde 13,3-inch Yoga 900 ook 360 graden draaibaar is. Daardoor kan je deze convertibele Windows-laptop in vier verschillende standen gebruiken: laptop, tablet, tent en staander. Maar de Yoga 900S is nog wat compacter en lichter en volgens de fabrikant is het momenteel zelfs ’s werelds dunste convertibele laptop.

Het ips-scherm biedt een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Nieuw is dat het scherm nu ook een optioneel verkrijgbare actieve pen ondersteunt met 2048 drukniveaus om notities te nemen of op het scherm te schetsen. De pen kun je ook gebruiken om webpagina’s van geschreven opmerkingen te voorzien in Microsoft Edge, de standaardbrowser van het vooraf geïnstalleerde Windows 10 Home-besturingssysteem.

De Yoga 900S heeft een 6de generatie Intel Core m7 processor, 8 GB RAM en 512 GB snelle pci-e ssd. Hoe dun de laptop ook is, er zit toch een volwaardige usb 3.0-poort in het met koolstofvezel versterkte chassis.

Daarnaast is er ook één nieuwe usb 3.1 Type C poort met een omkeerbare stekker en 5 Gbit/s doorvoersnelheid. Die poort kan mits de juiste kabel ook worden gebruikt om een extern scherm op de Yoga 900S aan te sluiten. Een sd-kaartsleuf ontbreekt evenwel: daarvoor was er niet meer genoeg ruimte in de kast.

Volgens Lenovo kan de 900S op een volle batterij 10,5 uur continu video afspelen. De 53 Whr-batterij neemt trouwens de meeste plaats in beslag in het chassis, want het ‘moederbord’ van deze mini-convertible is niet veel groter dan een kredietkaart.

De 12,5-inch Lenovo Yoga 900S laptop heeft een startprijs vanaf 1.299 euro en is vanaf maart 2016 beschikbaar.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content