Nieuw model Pebble smartwatch heeft epaper-kleurenscherm

Pebble Time © Pebble

Pebble bracht een van de eerste echte smartwatches op de markt. Het lanceert nu met de Pebble Time een nieuwe versie met een epaper kleurenscherm. Het scherm is ook in zonnelicht goed leesbaar en verbruikt weinig stroom, waardoor de Pebble tot zeven dagen meegaat op een volle batterij.

Drie jaar na de originele Pebble met monochroom epaper-scherm lanceert het bedrijf de nieuwe Pebble Time met epaper-kleurenscherm. Pebble Time is twintig procent dunner dan de originele Pebble en net zoals zijn voorganger bestand tegen water. Zoals voorheen kun je standaard polshorlogebandjes van 22 mm gebruiken.

De nieuwe smartwatch heeft een ingebouwde microfoon, waarmee je gesproken berichten kunt versturen of voice-memo’s kunt opnemen. Via een slimme poort kunnen ontwikkelaars eenvoudig extra hardwaresensoren voor het horloge ontwikkelen.

Pebble Time werkt met iPhone 4s en nieuwere iPhones, die draaien op iOS 8. Ook alle Android 4.0+-telefoons van onder meer Samsung, HTC, Sony, LG, Google, Motorola, Xiaomi en meer werken met Pebble Time.

De meer dan 6.500 bestaande Pebble-apps en -wijzerplaten werken ook op de Pebble Time. Het besturingssysteem werd wel vernieuwd. Zo wordt relevante informatie voortaan op chronologische wijze geordend. Met één klik zie je wat er op een specifieke dag staat te gebeuren.

In de loop van 2015 zal Pebble de functionaliteit van de Time nog uitbreiden met stemherkenning en de mogelijkheid om Bluetooth Low Energy-apparaten draadloos te besturen.

Pebble Time is leverbaar in drie kleuren (zwart, wit en rood) voor $ 179, exclusief bij Kickstarter. Bijna veertigduizend gebruikers beloofden al meer dan 8 miljoen dollar voor de ontwikkeling van het nieuwe slimme horloge. Hij wordt in mei 2015 wereldwijd verzonden aan de crowdfunders.

Later dit jaar is Pebble Time in België en Nederland beschikbaar in de retail en online verkrijgbaar via www.getpebble.com en in winkels wereldwijd voor $ 199.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content