Nieuw model van robuuste Samsung smartphone

Samsung Galaxy XCover 4 © Samsung

Samsung introduceert een nieuw model in de Galaxy XCover-lijn met smartphones die geschikt zijn voor gebruik in extreme omstandigheden. De XCover 4 heeft een smallere behuizing, meer geheugen en een groter HD-scherm dan zijn voorganger.

Samsung lanceerde in 2011 de Galaxy Xcover, een smartphone die voldeed aan de IP67-norm, wat betekent dat het toestel luchtdicht is om vuil- en waterschade te voorkomen.

Nu lanceert de fabrikant een vierde generatie die voldoet aan de IP68-standaard, waardoor het toestel volledig stof en waterdicht is. De Galaxy XCover 4 voldoet wat duurzaamheid betreft ook aan de strenge Amerikaanse MIL-STD 810G-normen.

De nieuwe Galaxy XCover 4 (model SM-G390F) behoudt de robuustheid van zijn voorgangers, maar de smartphone heeft een groter HD 720 x 1280-display (126,7 mm) en meer geheugen, terwijl de behuizing smaller is en een verbeterde grip biedt.

De XCover 4 draait op een 1,4 GHz Exynos 7570 processor en is uitgerust met 2 GB RAM en 16 GB intern geheugen. De smartphone heeft een verbeterde 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorkant.

De Galaxy XCover 4 heeft ook een ‘glove mode’ om hem met handschoenen aan te bedienen, zodat de robuuste smartphone in alle omstandigheden te gebruiken is. Bepaalde toetsen kan je ook personaliseren om snel toegang te hebben tot apps die je het meest gebruikt.

De robuuste Galaxy smartphone draait op Android 7.0 Nougat. Het Samsung KNOX 2.7 beveiligingssysteem, dat bedrijfsgegeven beschermt, is ingebouwd.

De XCover 4 heeft een verwijderbare 2800mAh batterij die een langere levensduur biedt. De smartphone meet 146,2 x 73,3 x 9,7 mm en weegt 172 gram.

De Samsung Galaxy XCover 4 is begin april 2017 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 249 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content