WD combineert ssd en harde schijf

De WD Black² is een dual drive die een 120 GB Solid State Drive (ssd) combineert met een harde schijf van 1 TB die onafhankelijk van elkaar te gebruiken zijn.

De Black² dual drive van WD combineert de snelheid van een ssd met de opslagcapaciteit van een harde schijf in één product. De dual drive heeft een standaard 2,5-inch behuizing zodat je ze kan gebruiken in laptops, alles-in-één pc’s en andere pc-systemen.


De WD Black² dual drive is geen sshd of hybride ssd, maar combineert een volledig toegankelijke 120 GB ssd met een harde schijf met een opslagcapaciteit van 1 TB. Bij het installeren van WD’s dual drive verschijnt ze als een standaard ssd. Je kan ze gebruiken om het besturingssysteem te installeren of desgewenst een bestaand systeem te klonen.


Na het installeren van de software wordt de hdd ontgrendeld en geformatteerd in een nieuwe partitie. Na een herstart krijg je de 1 TB harde schijf als een nieuw volume te zien. De dual drive is niet ontworpen voor RAID-toepassingen en partities worden niet van de ssd naar de hdd doorgetrokken.


Het dubbele opslagstation biedt als voordeel dat de prestaties worden verbeterd en dat de levensduur van de ssd wordt verlengd. ssd-prestaties kunnen achteruitgaan wanneer de totale capaciteit wordt bereikt. Met de Black² dual drive kan je grotere bestanden op de harde schijf van 1 TB plaatsen.


De WD Black² dual drive met 120 GB ssd en 1 TB hdd heeft een adviesprijs van 299 euro. Ze wordt geleverd met vijf jaar garantie.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content