Epic verliest opnieuw rechtszaak tegen Apple over Fortnite

Een screenshot uit Fortnite.

Epic Games is er opnieuw niet in geslaagd Apple te dwingen het populaire schietspel Fortnite terug in de App Store te plaatsen. Een federale rechter in Californië verwierp de eis van de game-ontwikkelaar en staat Epic evenmin toe om zijn eigen betaalsysteem te gebruiken.

In augustus verwijderde Apple Fortnite uit zijn App Store. Dat gebeurde enkele uren nadat Epic met een nieuw betaalsysteem was gekomen voor mobiele spelers. Met dat systeem probeerde Epic bepaalde verplichte afdrachten aan Apple te omzeilen. Epic spande een rechtszaak aan tegen Apple vanwege vermeend machtsmisbruik.

Tweede tegenslag

Het is de tweede tegenslag voor Epic in zijn juridische strijd tegen Apple, waarin de gameproducent beweert dat Apple zijn App Store als een illegaal monopolie beheert omdat het ontwikkelaars niet is toegestaan hun iPhone- en iPad-apps beschikbaar te stellen via hun eigen websites. In plaats daarvan staat Apple alleen downloads en betalingen toe via de App Store en brengt daarvoor 30 procent van de aankoopprijs in rekening.

Naar verwachting staan beide partijen volgend jaar opnieuw voor de rechter over de kwestie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content