Facebook gaat nog eens 10.000 mensen aanwerven om haatberichten aan te pakken

Sheryl Sandberg, COO van Facebook © Reuters

Sociaalnetwerksite Facebook is van plan het personeel te verdubbelen dat zich bezighoudt met de strijd tegen haat en terroristische propaganda op haar platform. Dat heeft operationeel directeur Sheryl Sandberg dinsdag gezegd in Brussel.

Sandberg wil zo aantonen dat Facebook wil samenwerken met Europa, nadat het er op de vingers werd getikt. “We hebben niet genoeg gedaan om misbruik van onze technologie te stoppen”, zei ze. “We hebben veel gedaan om de positieve zaken van onze platforms te maximaliseren, maar we moeten meer doen om de negatieve zaken te minimaliseren.”

Facebook heeft vandaag 10.000 mensen in dienst die zich met veiligheid bezighouden. Tegen het eind van het jaar moeten dat er 20.000 worden, voor een betere controle van illegaal materiaal dat online geplaatst wordt.

Verschillende Europese landen willen Facebook streng aanpakken als het fake news en haatberichten te lang op haar platform laat staan. In Duitsland is al strenge wetgeving van kracht en ook Frankrijk werkt nu aan een wet die de verspreiding van fake news in verkiezingstijden moet stoppen.

Partner Content