Facebooken in virtual reality wordt straks realiteit

De Oculus Rift © Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Facebook werkt aan apps waarmee gebruikers virtual realitybeelden zullen kunnen maken en delen, aldus chef productontwikkeling Chris Cox.

Facebook, dat vorig jaar de virtual reality-brillenmaker Oculus overnam voor bijna 2 miljard dollar, heeft voor het eerst een tipje van de sluier opgelicht over zijn VR-ambities.

‘We werken aan apps voor virtual reality’, zei Chris Cox, hoofd productontwikkeling bij Facebook, op een conferentie van Re/code.

Het lijkt erop dat Facebookers daarmee zelf virtual realitybeelden, bijvoorbeeld van hun eigen omgeving, kunnen gaan creëren en delen. ‘Vandaag sturen wij een foto, een video of een gedachte de wereld in, terwijl we met virtual reality een vollediger beeld zouden kunnen scheppen’, aldus Cox.

Hij haalde voorbeelden aan waarbij je je met een VR-headset in een Blue Angel-straaljager kunt wanen, of in een joert in Mongolië. ‘Het lijkt alsof je in de toekomst kijkt.’

Hoe het creëren van VR-content precies in zijn werk zal gaan op Facebook, is nog onduidelijk – op dit moment vergt dit nog heel wat productiewerk en behoeft het meerdere camera’s. Wanneer de virtual reality-apps werkelijkheid zullen worden, weet Cox ook nog niet. ‘Het zal wellicht nog lang duren alvorens iedereen zo’n headset heeft’, gaf hij toe.

Maar hij is er wel zeker van dat virtual reality op Facebook werkelijkheid wordt. ‘Jullie zullen het gaan gebruiken. En Beyoncé ook.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content