Fix My Street.Brussels wint smart city award van Agoria

© iStock

Brussel valt in de prijzen voor een online tool om problemen in de straat te signaliseren. Ook Antwerpen, Mechelen, Gent en Luik slepen een prijs in de wacht.

Antwerpen wint de hoofdprijs, de Belfius Smart City Award 2015, met ‘Stadslab2050 – energie voor het Antwerpse hart’, een project een stedelijk labo die de stad moet helpen overstappen naar een stad met duurzame energie.

Ook Mechelen sleept met de Agoria Smart City Technology Award in de categorie Energy een prijs in de wacht. Hier wordt het project Lunavision bekroond, een LED-verlichtingsproject in woonwijken waarmee de stad 18 procent stroom bespaart. Luik wint in de categorie Mobility met Vélocité, een fietsverhuurprogramma dat sinds dit jaar ook elektrische fietsen verhuurt. Gent wint in de categorie Living met een online tool voor energiezuinig renoveren.

Online defect melden

De Agoria Smart City Technology Award Digital gaat naar de Gewestelijke Overheidsdienst van Brussel met Fix my Street.Brussels. Via dit platform, dat je ook mobiel kan gebruiken, kunnen burgers en overheidsbeheerders een defect of incident melden in de openbare ruimte.

Dat kan gaan over kapotte verkeerslichten, maar ook over stadsmeubilair of andere zaken in en rond de straten. Dat moet de drempel verlagen met de diensten die instaan voor het wegennetbeheer in het Brussels Gewest.

Eerder deze week maakte Agoria de ranking van smartest cities in ons land. Daar kwam Hasselt uit als meest slimme stad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content