GOG komt met nieuw gameplatform voor pc

© .
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Good Old Games, de online winkel die ooit begonnen is als verdeler van retro pc-spellen, komt met een nieuwe versie van zijn gameplatform. Daarmee moet het, al dan niet bedoeld, een brug vormen tussen de verschillende spellenwinkels.

Good Old Games (ofte GOG) lanceert zijn eigen gameplatform, GOG Galaxy 2.0. Het zet daarbij een nieuwe speler op een markt die stevig is versnipperd. Waar veel pc-gamers het vroeger hielden op Steam, de online winkel en gamebibliotheek van uitgever Valve, zijn er de laatste maanden enkele nieuwe spelers bijgekomen, waarvan de opvallendste waarschijnlijk Epic (de maker van het ontstellend populaire game Fortnite) , en Discord (een chatdienst voor gamers), die elk hun eigen platform en winkel aanbieden, met enkele exclusieve games, en een hoop erg vocale gefrustreerde gamers tot gevolg.

GOG wil met zijn platform echter een verzoenende factor zijn. Galaxy 2.0 moet alle verschillende gamebibliotheken op een toestel samenbrengen. Het wordt mogelijk om in het platform games te importeren van andere biblitoheken, en zelfs van consoles als PlayStation en Xbox, al zal je die laatsten niet kunnen lanceren vanuit het platform. Aan een link met de Nintendo Switch zou nog worden gewerkt. Het idee lijkt in ieder geval om netjes het overzicht te hebben van al die spellen die je gekocht hebt voor verschillende platformen, en waarschijnlijk nooit aan toe komt om te spelen.

Volgens GOG zullen alle pc-games werken zoals ze werken op het platform waar je ze gekocht hebt, zolang je dat platform nog op je computer geïnstalleerd hebt staan. Updates zullen automatisch worden uitgevoerd en saves krijgen een back-up in de cloud. Je zal ook met je vrienden op verschillende platformen kunnen chatten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content