Google Chrome krijgt flinke boost

© Google
Wim Kopinga Freelance journalist

Google Chrome gaat een nieuw algoritme gebruiken waardoor de browser een stuk sneller kan laden.

Het algoritme heet ‘Brotli’ en werd in september al aangekondigd door de zoekgigant. De invloed van het nieuwe algoritme moet zeker te merken zijn, want pagina’s worden 26 procent gecomprimeerd in vergelijking met het huidige algoritme Zopfli. Google heeft aangegeven dat Brotli een nieuwe standaard zou kunnen vormen wanneer meer browserproducenten het algoritme gaan gebruiken. Mozilla heeft volgensThe Vergeal aangegeven Brotli in toekomstige versies van Firefox te verwerken.

Doordat er minder data gebruikt wordt, vreet de nieuwe versie van Chrome ook minder van de batterij. Eerder bleek Chrome een ‘accu-killer’. Hoeveel minder de accu belast wordt door de update is nog niet duidelijk.

Volgens Tweakers moet er wel een kanttekening geplaatst worden bij de versnelling. Er zijn namelijk twee eisen waaraan voldaan moet worden om de snelheid te halen: de website moet zelf gecomprimeerd zijn volgens het algoritme en het gaat enkel om https-sites.

Omdat de introductie nu pas plaatsvindt, draaien er nog bijna geen websites op het nieuwe algoritme. Het zal dus even wachten zijn tot er resultaat geboekt wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content