Google gaat Europese Android-gebruikers andere browsers en zoekmachines aanbevelen

Mensen met een Android-telefoon krijgen binnenkort meer zoekmachines en browsers te zien, die ze gemakkelijk als standaardapp kunnen instellen. Met deze stap wil Google tegemoetkomen aan de eisen van de Europese Commissie.

Vorig jaar kreeg Google een monsterboete van 4,3 miljard euro opgelegd voor oneerlijke concurrentie met besturingssysteem Android. Europa vond dat Google te dominant was met Google Search en de Chrome-browser, die standaard zijn ingesteld op toestellen met het besturingssysteem. Ongeveer vier op de vijf telefoons in de wereld draaien op Android.

Vorige maand liet Google al weten dat het haar telefoonbesturingssysteem zou aanpassen. Nu kondigt het bedrijf in een blogpost aan dat het een update voor Android zal verspreiden. Wanneer gebruikers naar de Play Store gaan, zullen ze de alternatieven te zien krijgen. Ze kunnen browsers als Firefox, Microsoft Edge en Opera kiezen, en zoekmachines als Qwant, Ecosia en DuckDuck Go. Welke browsers en zoekmachines precies te zien zijn, hangt af van hun populariteit en verschilt van land tot land. Als een gebruiker een andere zoekmachine kiest, kunnen ze die in Chrome instellen als standaardzoekmachine.

Google beveelt andere zoekmachines en browers aan
Google beveelt andere zoekmachines en browers aan© Google

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content