Financial Times verleent ChatGPT toegang tot teksten

© Beeld gegenereerd met Adobe Firefly.

ChatGPT zal voortaan ook getraind worden met artikels van zakenkrant Financial Times. Het bedrijf achter de populaire chatbot, OpenAI, sloot een licentieovereenkomst met de Londense krant.

Door de samenwerking kan ChatGPT binnenkort ook vragen beantwoorden met informatie uit artikels van de Financial Times, met inbegrip van links naar de website, stelt OpenAI. De voorbije maanden sloten al meerdere andere mediabedrijven overeenkomsten met de ontwikkelaar, waaronder het Duitse Axel Springer (bekend van Bild) en de Franse krant Le Monde. De New York Times daarentegen trok in december naar de rechter omdat ChatGPT zonder toestemming getraind werd met artikels van de krant.

Met ChatGPT barstte ruim een jaar geleden de hype rond artificiële intelligentie los. Dergelijke AI-chatbots worden getraind met een kolossale hoeveelheid informatie en kunnen teksten op taalniveau van de mens formuleren, software schrijven en informatie samenvatten. ChatGPT weegt daarbij woord voor woord af hoe een zin verder moet.

New York Times klaagt OpenAI en Microsoft aan wegens schending auteursrechten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content