Grok-chatbot van Musk alleen voor betalende abonnees van X

© xAI

De nieuwe chatbot van xAI, een van de bedrijven van Elon Musk, wordt alleen beschikbaar voor gebruikers van X/Twitter met een betaald abonnement. Met Grok, zoals de AI-toepassing heet, wil het bedrijf concurreren met onder meer ChatGPT. Musk stelt dat het prototype beter is dan de populaire chatbot van OpenAI.

Op dit moment is Grok nog een zeer vroeg bètaproduct, ‘het beste wat we konden doen met twee maanden trainen’, luidt het op het X-account van xAI. De chatbot wordt momenteel getest door een beperkte groep gebruikers in de Verenigde Staten. Daarna moet iedereen met het duurste X-abonnement met Grok aan de slag kunnen.

Rebelse trekjes

Grok gebruikt data van Musks sociaalnetwerksite X, het voormalige Twitter, en is daardoor volgens het bedrijf beter op de hoogte van de laatste ontwikkelingen dan andere chatbots. De ontwikkelaar meldt verder dat Grok antwoorden zal geven ‘met een beetje humor en rebelse trekjes’.

Eind vorige maand zette X twee nieuwe betaalde abonnementen op de markt. De duurste kost 16 euro per maand en zorgt ervoor dat klanten onder meer een hogere plek krijgen als ze antwoorden op berichten van anderen. Ook zien betalende gebruikers geen advertenties en krijgen hun accounts een blauw vinkje. Alleen gebruikers met dit abonnement kunnen straks Grok gebruiken. X heeft ook twee goedkopere abonnementen.

Eerder dit jaar was Musk nog sceptisch over AI. Samen met tienduizenden mensen tekende hij een petitie die opriep tot een pauze in de ontwikkeling van AI. Op een opmerking hierover van een X-gebruiker zei Musk: ‘Ik heb die brief ondertekend wetende dat het zinloos was. Ik wilde gewoon dat ergens vastgelegd werd dat ik voor een pauze heb gepleit.’

Lees meer over:

Partner Content