Bloomberg: ‘Apple onderzoekt of het een thuisrobot kan maken’

© Beeld gegenereerd met Adobe Firefly.
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Apple zou overwegen om een robot voor thuisgebruik te ontwikkelen. Dat meldt persagentschap Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Apple-ingenieurs zouden onder meer de mogelijkheden bekijken van een mobiele robot die mensen volgt in huis.

Eind februari raakte bekend dat Apple zijn inspanningen stopzet om een elektrische auto te bouwen. De ontwikkeling van robotica begon binnen het autoproject en Apple zou daar wél nog brood in zien. Met roboticaproducten zou het techbedrijf zijn aanwezigheid in de huizen van consumenten aanzienlijk kunnen vergroten. Bovendien kan Apple profiteren van de vooruitgang die is geboekt op vlak van artificiële intelligentie. Of het daadwerkelijk tot een product zal komen, is echter nog geen uitgemaakte zaak.

Nicheproduct

Momenteel zijn thuisrobotten nog een nicheproduct. Amazon stelde in 2021 zijn robot Astro voor. Dat toestel van 1.600 dollar rolt door het huis, volgt spraakbevelen op en laat informatie zien op een scherm. De e-commercegigant bracht het toestel wel nog maar in kleine hoeveelheden op de Amerikaanse markt.

De zoektocht naar ‘the next big thing’ is al lang een obsessie voor Apple. Het wordt echter een zware klus om de iPhone te evenaren. De smartphone was vorig jaar goed voor meer dan de helft van de 383 miljard omzet die het bedrijf boekte. De Vision Pro-headset van Apple werd eerder dit jaar wel enthousiast onthaald, maar die headset is met 3.499 dollar voorlopig erg duur en vooralsnog uitsluitend in de VS beschikbaar.

Apple stopt vermoedelijk met ontwikkeling van eigen auto

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content