Chinese autobouwer BYD zit Tesla op de hielen

© KVdS/DN
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

BYD, de grootste fabrikant van elektrische auto’s in China, heeft het Amerikaanse Tesla bijna ingehaald inzake autoverkoop.

BYD, dat voluit Build Your Dreams heet, verkocht in het derde kwartaal 822.094 auto’s, of zowat 3.450 minder dan het Tesla van rijkste mens ter wereld Elon Musk. BYD verwacht dat de nettowinst in het afgelopen kwartaal is gestegen tot 11,5 miljard yuan (1,5 miljard euro). Dat zou een nieuw record zijn. Het concern schrijft dat toe aan een recordomzet, hoewel de concurrentie wel toeneemt.

Op de Chinese markt is al een tijdje een prijzenoorlog aan de gang onder verkopers van elektrische auto’s. Als de prognose uitkomt, maakte BYD in de eerste negen maanden van het jaar meer winst dan in heel 2022. BYD heeft zijn Europese hoofdkantoor in Nederland. De autobouwer is ook aanwezig in België, met modellen als Atto 3, Han, Tang, Dolphin en Seal.

BYD is opgericht in 1995 en produceerde aanvankelijk alleen accu’s. Buitenlandse fabrikanten zoals Tesla, BMW, Mercedes en Audi zijn nog altijd afhankelijk van het Chinese concern voor hun batterijen. Data News was pas nog op bezoek op de hoofdzetel van BYD en kwam terug met dit verslag.

Op bezoek bij het Chinese BYD: elektrische auto’s, maar ook smartphones en tablets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content