Intel blaast overname Altera af

© iStock

Altera wordt dan toch niet overgenomen door Intel. Beide partijen raken het volgens bronnen niet eens over de prijs.

Intel en Altera hebben de onderhandelingen nooit bevestigd, maar een bron dicht bij de bedrijven wist eind maart aan de Wall Street Journal te vertellen dat de twee aan tafel zaten voor een overname. Maar nu zegt de Amerikaanse financiële zender CNBC op basis van bronnen dat de gesprekken zijn stopgezet.

De overname leek voor velen een goede match. Intel zou zo zijn domein kunnen verbreden in embedded toestellen (voor onder meer automotive), maar ook voor halfgeleiders in datacenters. Dat zou het bedrijf minder afhankelijk maken van de schommelende pc-markt. Zowel de aandelen van Intel als Altera gingen daarom de afgelopen dagen omhoog.

Maar de twee geraken het volgens CNBC niet eens over de prijs. De zender spreekt van een bod waarbij Intel de overname cash aan 50-55 dollar per aandeel zou betalen. Maar dat was volgens Altera niet genoeg.

Mocht de deal zijn doorgegaan dan werd dit de grootste overname ooit voor Intel. Voorlopig staat dat record op de overname van McAfee waarvoor het in 2011 7,7 miljard dollar betaalde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content