Kik blijft dan toch als berichtenapp bestaan

. © Kik

Drie weken nadat Kik Interactive bekendmaakte dat het stopt met haar chatapp om te focussen op cryptomunten, komt het bedrijf terug op haar beslissing.

Eind september kondigde CEO en oprichter Ted Livingston aan dat zijn bedrijf Kik Interactive zich gaat toeleggen op haar virtuele munt Kin. Daarom zou het bedrijf de berichtenapp Kik stopzetten. Tegelijk wil het bedrijf vier vijfde van haar personeel ontslaan.

Die stopzetting gaat nu alsnog niet door. Op Twitter maakt Kik zelf bekend dat het blijft bestaan en de app verder wil uitbreiden. Dat lijkt in contrast te zijn met de uitspraken van CEO Livingston zelf op 7 oktober toen hij zei dat er mogelijk een overnemer was gevonden. Eind september zei hij zelf nog dat Kik op 19 oktober zou stoppen.

De exacte reden voor de woelige communicatie is onduidelijk, maar Kik ligt nog steeds in discussie met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Die verwijt het bedrijf dat het op frauduleuze manier geld probeert op te halen met haar eigen virtuele munt. Kik Interactive betwist dat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content